BØRN & UNGE HAR OGSÅ BRUG FOR ÅNDEHULLER

1:1 session og grupper.
Hver session tilpasses ønsker og behov

Naturen er en unik mulighed
til at favne det,
som kan være en udfordring,
men i høj grad også til hygge, leg og trivsel

FORLØBET "DE 3 ELEMENTER"

Igennem elementerne ild, skov og vand tager jeg udgangspunkt i at guide til at bruge naturen som medspiller til større trivsel. På den lange bane at skabe grundlag og behov for selv at søge dertil.

Nutidens mennesker og tid er styret af mange informationer og elektronik, så det helt basale ofte er blevet glemt. Derfor finder jeg det som en stærk ressource at genopdage urtidens viden til egen trivsel. 

NATURENS ELEMENTER
ER MERE END FRISK LUFT

ILD

Et bål på et tilladt område kan klare tankerne og skabe plads til fordybelse. At kigge ind i flammerne er i sig selv en mulighed for at slappe af i krop og sind.

Udover bålets varme kan farverne være dragende. Roen der opstår kan skabe grundlag til naturlig dialog eller bare at være… Sidde og rode lidt i gløderne eller på særlige dage en snack på en pind. 

SKOVEN

I skovens dybe stille ro er der grundlag for at være til stede i nuet. Jeg tager udgangspunkt i dagens stemning hos den enkelte. Møder denne via en gåtur, et bål og en snak. At bevæge sig skaber grundlag for at blive groundet ved bevidst at være tilstede, i det vi sanser. 

Skoven har en særlig magi og liv. Hver sin årstid sin charme. 

VANDET

Vandet er dragene og skaber plads til reflektion og forløsning. Her er grundlag for en fisketur og ja bare at sidde og kigge. Måske kaste sten i vandet, eller smide skoene og få sand imellem tæerne eller mærke vandet med sine hænder. Det som kan være lige til for den ene kan føles ud af tryghedszonen for en anden. Derfor tilpasses dagens stemning og behov til den enkelte.

Det visuelle redskab med stor effekt til dialog, bevidsthed og skæve vinkler

To personer kan gå på samme sti og opfange og observere vidt forskellige ting. At inddrage kameraet skaber mulighed for at dele dagens tur, et spot eller en vinkel med hinanden ved efterfølgende stund omkring bålet som en del af konceptet. 

Formålet er på den lange bane at skabe opmærksomhed og nærvær til det, vi ser og oplever. Jeg anbefaler denne tur er mobilfri med lån af kamera.

Fra egen barndom har jeg erfaret indsigt i naturens mulighed til at favne en svær og udfordrende opvækst.

Hvad der egentlig var en form for flugt hjemmefra, blev til at lære naturen godt at kende i forhold til årstider, dyreliv og det helt basale via elementerne, som hver især kan bidrage til trivsel. Her havde jeg åndehuller.

Dette har jeg siden hen studeret og brugt konstruktiv til bl.a at komme stærkt igennem et stressforløb for flere år siden. Over en periode har jeg desuden støttet og hjulpet unge med bl.a angst og stress.

Her har jeg også inddraget en mulighed for nær kontakt med dyr, som er endnu et redskab til trivsel og kommuniktion. Nærvær og selvværd.