STILLEGANG

Hvad er stillegang nu for noget moderne noget……

Det ligger dybt i vores gener at gå stillegang.

Stillegang bliver brugt som en meditativ form for gang i naturen. Man kan gå selv eller i grupper.

Det går i sin enkelthed ud på…ja, at gå stille. Være tilstede i naturen…uden mobil. Følge dine skridt. Gangen kan bruges som et redskab til at gå helt i din egen verden eller bare være.

Stillegang er helt perfekt til at finde tilbage til dig selv som stressramt eller efter en hektisk periode. Måske en dag med mange opgaver eller følelser. Det eneste man behøver er at nyde naturen, trække vejret, høre fuglene og mærke blæst og sol.

I starten kan det føles helt umuligt. Jeg kender flere, som slet ikke brød sig om stillegang, fordi de skulle ned i tempo.

En test til dig kunne her være…. er du stresset og har du erkendt…. eller har du travlt med at komme videre…

STILLEGANG I GRUPPER

I grupper foregår stillegang på en lang række, hvilket ikke er en ny opfindelse! Det gjorde de allerede i stenalderen. Når mændene skulle på jagt eller i krig mod en fjende, gik de alle på en lang række.

Her var man som gruppe mindre udsat for angreb af vilde dyr og andre stammer. Der kunne i stedet fokuseres på lyde, når man ikke gik og snakkede med sidemanden. 

Prøv at udfordre/opfordre din familie eller venner til en hyggelig dag i skoven, hvor det så bliver aftalt at gå på en lang række uden snak i bare 10 min. Det kan være sværere, end du tror.

Man går på en række efter hinanden med et par meters mellemrum. Den der går forrest bestemmer vej og tempo. Måske du vil finde det udfordrende at en anden har ansvaret for tempoet. Du kan reagere ved at blive irriteret eller have lyst til at overhale.

Efterhånden vil det blive muligt at værdsætte turen og følges ad i flok, imens du er til stede og nyder naturen undervejs uden snak.

SKOVBADNING

NEJ DET ER IKKE BRUSEBAD I SKOVEN, MEN NÆSTEN…

VILDMANDSBÅL

EN BEVIDST PAUSE OG LEG MED LIDT GEAR

STRESS

VI INDRØMMER DET HELST IKKE, FØR DET ER FOR SENT