MAD & BÅL

EN BEVIDST PAUSE

BÅL

Bål er nok selve grundlaget for MÆND & UDELIV, samt naturen og roen.

Det med at mænd kan sidde og bare slappe af foran et bål. Mærke varmen, mærke at man begynder at slappe af i krop og sind. Sidde der med en god kop kaffe. Der er ingen omkring bålet der forventer en masse. Det grundlæggende er at det er fuldt ud accepteret at man bare er tilstede i sit helt egent space.

Man sidder og mærker at kroppen slapper af, og sammen med andre mænd fornemmer man det usagte sammenhold.Hvis nogle får lyst til at snakke om sig selv, eller noget helt andet, skal det pointeres at, hvad der kommer til bålet , bliver ved bålet.

Bålet tændes kl.10.00 -12.00. Der er kaffe og the. Ingen alkohol!!

Flere tiltag kan komme på tale(bruge naturen som stress medicin, at øve vejrtrækning mm.)

Vigtigst er det at de mænd der kommer til bål snak, ikke skal føle at de skal præstere noget overhovedet. Bål hygge tilbydes en gang om ugen.

Hold øje med facebook profilen, mæng & udeliv.

 DER ER NOGET NÆRMEST DRAGENDE I AT SIDDE OG STIRE IND I ET BÅL. MÆRKE VARMEN, SE PÅ DE GULE , RØDE OG ORANGE FARVER.

DER KAN MAN SIDDE OG BARE VÆRE OG LADE TANKERNE FLYDE.

DET ER IKKE SIKKERT MAN KAN HUSKE HVAD DER BLEV TÆNKT PÅ. DET ER OGSÅ LIGE MEGET.

 MAN SIDDER DER ALENE ELELR SAMMEN MED EN FLOK ANDERE MÆND OG SNAKKER OM ALT OG INGEN TING TÆNKER PÅ HVEM DER FØRT VIGER PLADSEN FOR RØGEN I ANSIGTET .

OPSKRIFTER

DADLER I SVØB

Find en gren omkring dig
Sæt dadlen på pinden, når stenen er fjernet.
Bacon er godt… Svøb en skive rundt om dadlen.

Prøv også med et lille stykke emmentalerost puttet ind i dadlen.

Nyd en stille stund og duften fra bålet imens dadlen blir klar til en mundfuld

ÆBLER

De er en fantastisk spise.  Særlig i mad. En bålgryde med bacon, pølser, krydderurter, lidt grøntsager(ikke for mange) og så æbler. Det er en fantastisk mande bålmad. Tilsæt så lidt fløde så er retten helt perfekt. 

Rundt om i naturen kan man også være så heldig at finde dem i sensommeren. Så er bålmaden også lidt økologisk…. så  kan man jo spise med god samvittighed!!

Det vigtigste er bare at gøre det så enkelt som muligt…

HOMIES

De er sjove at lave . Der kan evt. bruge rester.

Der skal laves 4 stk( hvis man er 2 personer)

Æg

Kogte kartofler

Gulerødder

Løg 

Bacon

Krydderrier(salt, peber, chilli)

 

Grøntsager og bacon lægges på pande i en lille bunke så der er plads til 4 stk. Husk krydderierne.

Når grøntsagerne har fået lidt farve, slåes et æg ud over hver bunke. Dette æg vendes med grøntsagerne på pande. efter ca 3 min. 

Velbekomme!

 

TAG ET KIG PÅ BLOGGEN.

BLOG

BÅL & NATUR

Hvad kan sådan noget bål kan gøre .

Mennesket startede med at have ild i den yngre stenalder. Omkring 300.000 år senere begyndte man at lave bål. Det var en kæmpe fordel for mennesket. Der blev brugt lang tid på at få lavet gløder til bålet så der kunne begyndes at stege og koge sin mad. Lave supper osv.

I dag er vi noget mere privilegeret. Det at lave bål er noget af det nemmeste, hvis man har en pakke tændstikker, lighter eller en optændingsstål.

 

Der er noget nærmest dragende i at sidde og stirre ind i en bål, mærke varmen, se på de gule, røde og orange farver. Der kan man sidde og bare være og lade tankerne flyde. Det er ikke sikkert at man huske hvad der blev tænkt på , det er også lige meget. Når man sidder der sammen med en flok andre mænd og snakker om alt og ingen ting og tænker hvem der først viger pladsen for røgen i ansigtet . Der er jo noget over det med at komme hjem fra bål og ens hår og skæg dufter at bål. Så er man en rigtig mand. Igen, det er så vigtigt at komme ud i naturen. I skrivende stund er jeg kommet hjem fra en dag ved Sollerupskov, Sydfyn. Jeg ved ikke lige hvorfor…men der er altid godt vejr om mandagen når jeg og en gruppe mænd er på tour.

Der er jo også mulighed for at steppet videre og lave noget bål mad. Det med at lave mad over ild er så fantastisk. Det har jo altid været mandens arbejde at styre havegrillen. Mega stor og vanskelig proces. Det er jo et kæmpe ansvar at pølserne og koteletterne er lagt perfekt på ved siden af hvidløgsflutes. Men der er jo noget ved det at stå ved grillstarteren med en kold øl. Så har man helle. Det er jo fysisk umuligt at lave noget andet….. tænk hvis grillen gik ud!

Her på min hjemmeside vil jeg lave noget nemt og lækkert bål mad , som ikke kræver de store ressourcer. Det behøver jo ikke at være så pokkers smart og kræve en mesterkok uddannelse.