STRESS

DIN KROP KAN FØLES
SOM ET VÆLTET KORTHUS,
DER FORSØGER AT REJSE SIG IGEN

Tid til at genfinde din balance

Måske du har en oplevelse af utilpashed og sikker på, du har feber. Hovedepinen tager til og blodtrykket er måske heller ikke alt for godt. 

Din krop føles TRÆT som aldrig før. Hvis du endnu ikke har erkendt stressen, dulmer du nok med mad, drikke og søde sager. Forsøger stadig at stå oprejst og presser citronen til at fortsætte dine gøremål. Lunten bliver kortere. På sammen vis, kan du måske ikke længere huske som ellers.

Stresshormonet Kortisol er på overarbejde.

HVORNÅR HAR DU SIDST MÅLT DIT BLODTRYK

Det kan presse lidt for brystet. Måske er konditionen ikke som den har været eller også giver du den gas med træningen uden at mærke din krop nærmest råber på pause.

Kroppen har forskellige signaler til at banke på og sige “hey makker, det er tid til at slappe lidt af”…..Blodtrykket kan være en af dem.

Du kan låne et blodtryktapperat hos lægen. Ellers kan du købe dit eget. Godt af have til daglige test. 

JEG HAR SELV VÆRET DER...

Lyttede ikke til kroppens signaler eller stresstesten, der alarmerede rødt og blodtrykket, der var alt for højt.

Kortisolen osede nærmest ud af kroppen, som ved feber.

VILLE IKKE ERKENDE. Ej heller lytte til mine nærmestes ønsker til at passe godt på mig selv.

DULMEDE I STEDET med alt for meget arbejde, medicin, mad og god rødvin. Behovet for kontrollen blev større og lunten kortere.

Min overbevisning var, jeg i hvert fald IKKE havde stress, og det nok bare var mandeinfluenza. Arbejdsforholdene var med mangel på mandskab. Mine kolleger lagde sig syge, men jeg var en helt med en overbevisning om at SKULLE kunne arbejde.

DESVÆRRE skulle jeg ned at ligge i fosterstilling for at erkende.

TID TIL AT TAGE MIG SELV ALVORLIGT……

Svært ved at sove selv om du er træt.

MINE RÅD TIL BEDRE NATTESØVN:

Det ultimative er at nyde dagens solnedgang. Sidde i dens ro og være tilstede. Ikke det letteste i maks stress, men tro mig.... Du vil kunne komme til at nyde stunden...

Forsøg at rette fokus imod mindre skærmtid og kaffe inden sengetid. …Ingen voldsomme film og hurtige skift af billeder.

Sovemedicin blev frarådet her af egen læge. I stedet fandt jeg frem til Baldriandråber, som kan købes i matas, der fremmer muligheden for at sove. Virkede godt hos mig efter en mdr.

I løbet af dagen er dine normale mønstre og ressourcer ikke længere optimale. Måske du kan klare en lille stund social kontakt, eller oplever du hurtigt bliver overstimuleret.

Vær obs på, hvornår du ønsker at klare mere end kroppen, vil være med til. Det kan være svært, men små skridt støtter dig til at genfinde styrke og balancen igen. 

ER DU PÅRØRENDE

ER DU PÅRØRENDE TIL EN STRESSRAMT, SYGDOM ELLER SORG

SKOVBADNING

NEJ DET ER IKKE BRUSEBAD I SKOVEN, MEN NÆSTEN…

BÅLSTEMNING

EN BEVIDST PAUSE I NATUREN